Op Kunstenfestival Can’Art wordt de zomer feestelijk afgesloten en wordt er meteen ook vooruit gekeken naar wat er cultureel allemaal achter de horizon ligt.  De vaste ingrediënten zijn concerten, theater, dans, exposities en performances. Het festival is volledig gratis en iedereen is welkom.

Het is bovenal een festival: in het pittoreske decor van Hoeve Vandewalle in Kuurne wordt een magische sfeer gecreëerd door de kleurrijke bar, de culinaire eetstandjes, de bijzondere buitenactiviteiten en de talloze djs. Alle activiteiten en optredens vinden plaats rond het centrale binnenplein, zodat je makkelijk veel verschillende optredens kan zien, maar ook heel relaxed iets kan drinken of eten met je vrienden, met andere bezoekers of de artiesten die er rondhangen.

Je kiest zelf hoe je Kunstenfestival Can’Art beleeft. Je selecteert de performances zorgvuldig op voorhand, of je gaat het hele weekend op culturele ontdekkingsreis, of je maakt er een lang feest van en danst tot in de vroege uurtjes. In het ruime en diverse programma vindt iedereen zijn meug en doorlopend valt er altijd iets te beleven op het binnenplein. Voor kinderen is er bovendien een aangepast programma op zondagnamiddag.